vrijdag 30 maart 2012

paalkamping


De eerste kampeernacht van dit jaar is in de pocket. In de buurt van Austerlitz hebben we de auto geparkeerd op een half uur van een paalcamping van Staatsbosbeheer. Een paalkamping is een ander woord voor wildkamperen in Nederland. Hoe zat dat ook alweer met dingen die niet mogen maar toch wel kunnen, legaal?
Een paalkamping, speciaal voor avontuurlijke wandelaars en fietsers. Soms is er een pomp, soms alleen een paal. In een cirkel van 10 meter rond de paal mag je je tent opzetten, maximaal 3 tenten per nacht en voor maximaal 72 uur. Er is verder niets dan natuur en dus ook geen frituur, bar of toiletgebouw. Wildkamperen dus.
Zo aan het begin van het seizoen zijn wij avontuurlijk maar ook wel een beetje van het gemak en het comfort. Omdat het maar een half uurtje lopen was hadden we een barbecuetje meegenomen en lekkere dingen en veel warme kleding en spelletjes. En onder het mom van inlopen voor de grote vakantie kregen de jongens een echte rugzak omgehangen met echte spullen erin; meer dus dan alleen een knuffel.
We hebben heel avontuurlijk gebarbecued, veel hete chocomelk gedronken tegen de kou en een nachtwandeling gemaakt. Het was zo donker dat die wandeling voor de jongste iets te avontuurlijk was en we maar naar bed zijn gegaan.
De volgende ochtend met stramme benen weer op pad naar de auto die, heel avontuurlijk, heel dicht bij stond. De oudste wilde P’s rugzak proberen en heeft deze niet meer afgegeven. De jongste wilde zich niet laten kennen en troggelde mij mijn rugzak af. Een mooi gezicht, twee volwassenen met kleine rugzakjes en twee kinderen met rugzakken zo groot dat als ze zouden niesen, ze om zouden vallen.
De toon is gezet. Laat de lente en dan de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor!

www.staatsbosbeheer.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, deze zal zsm op de site staan!
Met vriendelijke groet,
Buitenbok