zaterdag 20 april 2013

nieuw seizoen, nieuw materiaal

Een nieuw klimseizoen staat voor de deur. Eigenlijk stond deze al veel langer voor de deur maar doordat het weer niet mee zat is alles vooruit geschoven. Des te meer tijd was er dus om het internet af te struinen, in winkels het materiaal door de vingers te laten glijden en knopen door te hakken. Dat laatste is eigenlijk geen goede uitdrukking in de klimsport... Maar desalniettemin heeft dat bij ons wel geresulteerd in de aanschaf van een set friends en een set hexentrics. Na de cursus van vorig jaar zijn we echt wel om: we willen meer klimmen met mobiele zekeringsapparaten. Na deze aankopen zijn we redelijk compleet en dus klaar voor het klimseizoen. Hoewel nog wat stram van de winter hebben we het materiaal vorig weekend uitgeprobeerd. Het was weer fijn om de rots af te tasten naar de juiste gaten en spleten voor een zekering en om dan te bepalen welke zekering en welke maat. En vervolgens de vraag: is dit stevig genoeg om in te vallen?
De set hexentrics hebben een mooie klank als ze aan mijn klimgordel hangen, het lijkt wel of ze samen een windharp vormen. Maar ja, dat is niet echt een oordeel met betrekking tot veiligheid en gebruiksgemak. Eigenlijk ben ik ook helemaal niet zo technisch; het materiaal is uitentreuren getest en her getest de afgelopen decennia. Ik vertrouw er (blind) op dat het goed is. De veiligheid zit 'm in de plaatsing. De veiligheid komt van de gebruiker. En dat ben ik.
Onze nieuwe friends (of vriendjes, zoals onze instructeur ze liefkozend noemde) zijn hetzelfde als de friends die we in onze cursus konden gebruiken. Dit was dus bekend. De nieuwe  hexentrics hebben als groot verschil staalkabeltjes i.p.v. de touwtjes van het cursus materiaal. Ik dacht dat dit een nadeel zou zijn met betrekking tot de buigzaamheid van de stalen kabeltjes. Maar dit viel mee, het voordeel is juist dat er geen dikke knoop in de weg zit.
Kortom, wij zijn blij. Blij met het nieuwe materiaal, blij met het nieuwe klimseizoen, blij met de plannen die we hebben en we zullen nog blijer zijn als onze klimdromen ooit uit mogen komen.
Blijheid alom!



wiki info over de hexentric auf Deutsch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, deze zal zsm op de site staan!
Met vriendelijke groet,
Buitenbok