zaterdag 10 november 2012

oefenen in Yvoir

Voor de cursus adventure klimmen moesten we deze zomer vooral veel zelf oefenen. De basis is in het eerste cursusweekend uitgelegd en nu moesten we zelf aan de slag om daarna in een tweede cursusweekend wat bij te spijkeren en examen te doen.
Wij besloten naar Yvoir, België te gaan. Het bleek het meest perfecte klimweekend van het jaar te worden. Het was snoeiheet dus we begonnen vroeg om vervolgens tegen drieën oververhit en voldaan in de Maas te duiken.
Het gebied van Yvoir lijkt klein maar biedt volop mogelijkheden. Het is een aparte plek zo langs het spoor maar het uitzicht over de Maas en Yvoir is geweldig mooi. Daarbij zijn de rotsen perfect voor het oefenen van adventure klimmen. Er zijn talloze spleten, rissen, nissen en punten om je uit te leven met nuts en friends maar ook met bandschlinges: hoe creatiever hoe leuker. Overal op de rots lagen salamanders te zonnen en je moest oppassen niet in zo'n beestje te grijpen als je je hand in een gat stak. We hebben flink ons hart op kunnen halen wat klimmen en oefenen betreft. Het is geweldig leuk om de theorie echt in de praktijk toe te passen.
Het rare van adventure klimmen is ook dat het ergens minder eng lijkt dan gewoon voorklimmen. Bij voorklimmen kan het zijn dat de volgende haak ver weg zit. Dit kan bij adventure klimmen niet: je legt gewoon de volgende haak waar je 'm hebben wilt. Het enige lastige is dan als je geen plekje kunt vinden voor je zekerpunt en je toch verder moet klimmen. Maar toch, tussen de oren voelt het anders.



rotsen van Yvoir, luieklimmer.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, deze zal zsm op de site staan!
Met vriendelijke groet,
Buitenbok