maandag 4 juni 2012

lichtgewicht chocolademousse


Lichtgewicht maaltijden... Al enige tijd proberen we ze uit, soms omdat we echt lichtgewicht moeten soms omdat het gewoon leuk is. Al vaker hebben we de chocolademousse meegezeuld maar nog nooit was het er van gekomen deze ook echt te proberen. Temeer omdat je de boel goed moet opkloppen en op laten stijven. We hebben altijd maar één laplandmok mee en de mousse kan daarin niet stijven als we eten. Logistiek dingetje dus. Daarnaast rollen we ook vaak na de warme hap ons bed in en is er helemaal geen tijd of puf meer voor die mousse. Dit keer wilden we het toch echt uitproberen en kwamen we op het idee het klop- en stijfwerk in een stevig plastic zakje te doen. Het poeder en water gaat in de zak en in plaats van 3 minuten kloppen heeft P het geheel 3 minuten geschud. Daarna moet het minimaal een half uur opstijven op een zo koud mogelijke plaats. Op de grond dus maar. Het ziet er niet uit, zo'n plastic zakje met een donkerbruine substantie erin.
Na een half uur hebben we de bovenste helft van de zak gesneden zodat er een soort van bakje over zou blijven. Tot onze verbazing zag het er echt luchtig uit. Een gemiddelde chocolademousse uit de supermarkt is er niets bij. Deze mousse is niet te zoet, heerlijk luchtig en toch stevig en smaakvol. We hebben onze vingers erbij afgelikt; dat moest ook wel want uit zo'n zakje eten wordt een redelijke smeerboel. We concluderen dat deze mousse voor herhaling vatbaar is maar dat eten uit een mok toch handiger is.


chocolademousse van Globetrotter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, deze zal zsm op de site staan!
Met vriendelijke groet,
Buitenbok