woensdag 9 mei 2012

wel of geen geruststelling?


Het onderstaande filmpje is weinig geruststellend. Zeker voor de niet-klimmers die het toch al allemaal ‘veel te gevaarlijk’ vinden. Zij rillen al bij de foto’s waar wat lucht onder de voeten te zien is. Dat je klimmen leuk zou kunnen vinden wil er maar niet in.
De klimgebieden in België hebben dit jaar erg te lijden gehad onder de strenge winter; door de vorst is er een extra gevaar voor steenslag. Aan het begin van het klimseizoen, als je een van de eerste op een route bent, dan trap je behoorlijk wat naar beneden. Dat heb ik onlangs nog gevoeld tijdens het klimmen en gehoord op mijn helm toen P aan het klimmen was.
Onderstaand filmpje is deels wél geruststellend voor mij als klimmer. Ik vind het fijn om te weten dat de rotsen goed gecontroleerd en onderhouden worden. Natuurlijk is klimmen niet geheel risicovrij, kan de beheerder niet voor alles verantwoordelijk zijn en moet je zelf goed na blijven denken. Toch het is een prettig idee dat een groep gedreven mensen er flink controleert en opschoont:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie, deze zal zsm op de site staan!
Met vriendelijke groet,
Buitenbok